Spring naar hoofd-inhoud

Hoogefficiënte Connectoren

Suteki Wood System maakt gebruik van koolstofstalen connectoren en pinnen om de verbindingen tussen het hout te maken. Dit is uniek: er komen geen moeren, bouten noch nagels aan te pas.

SNELLE CONSTRUCTIE

Suteki Wood System staat gelijk aan een snel houtbouwsysteem. Een team van 4 kan de structuur van een eengezinswoning (260m²) bouwen op amper 3 dagen tijd. Zo is het zeker mogelijk om een woning instapklaar te krijgen op 60 dagen tijd.

 

 

DE SUTEKI CONNECTOREN

SUTEKI WOOD SYSTEM tilt de traditionele Japanse constructiemethode van houtskeletbouw naar een hoger niveau. Dit unieke systeem zorgt voor een versterking van de verbindingen tussen het hout; wat tot nu toe werd beschouwd als net het zwakke punt van houtskeletbouw.

Kenmerkend voor Suteki Wood System is het gebruik van speciaal ontworpen verbindingen van koolstofgietstaal om de onderdelen van het houtskelet met elkaar te verbinden. Hierdoor ontstaat er een sterkere constructie. Een ander kenmerk is dat er geen bouten noch moeren of nagels worden gebruikt, wat als voordeel heeft dat er ook niets kan losraken wanneer het hout ooit moest krimpen. Op deze manier blijft het houtskelet sterk, stabiel en zonder kraken.

 

Een rationele constructie met sterke en aantrekkelijke metalen verbindingen.

Een sterk en zorgvuldig geconstrueerd houten skelet, speciaal ontworpen in Japan.

GELAMINEERD HOUT

Sterke, tot op de millimeter uitgerekende palen-balken bouwmethode. Ontworpen in Japan en geproduceerd in Oostenrijk.

 

 

Suteki Wood System staat gelijk aan een unieke combinatie van koolstofstalen connectoren en gelamineerde houten palen en balken. Het bouwsysteem is ontwikkeld in Japan en kan de kracht van aardbevingen en taifoens perfect aan.

Het houtmateriaal voor onze palen en balken is gelamineerd (vormvast) en komt van Europese PEFC-gecertificeerde bossen.

Gelamineerd hout heeft de volgende voordelen:

  • 1,5 keer sterker dan massief hout
  • 100% rechte palen en balken
  • Geen vervormingen
  • Geen barsten in de loop van de jaren
  • Brandwerend: inbrandingssnelheid van maar 0,66mm per minuut